Трима членове на кралското семейство са диагностицирани с рак - какво знаем до момента?

Безпрецедентна криза в кралското семейство

02.04.2024 | 15:40 Редактор: Искра Ангелова
Трима членове на кралското семейство са диагностицирани с рак - какво знаем до момента?

Кейт Мидълтън е последният член на кралското семейство, който сподели тежка диагноза. Преди седмица 42-годишната принцеса на Уелс обяви, че е подложена на превантивна химиотерапия, след като беше диагностицирана с рак след тежката коремна операция през януари. Процедурата беше последвана от 13-дневна хоспитализация, преди на майката на три деца да бъде позволено да се върне у дома и да продължи възстановяването си.

"Операцията беше успешна. Тестовете след операцията обаче установиха наличие на рак. Затова моят медицински екип ме посъветва да се подложа на курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение", каза Кейт във видео, публикувано в Instagram.

Диагнозата прави принцеса Кейт третият член на кралското семейство, диагностициран с рак за по-малко от година.

В същия ден, когато беше обявена коремната операция на принцесата, Бъкингамският дворец разкри, че 75-годишният крал Чарлз се нуждае от лечение за увеличена простата. Монархът посети снаха си в Лондонската клиника, болницата, в която тя беше оперирана, преди собствената си процедура. Кралят напусна частната болница след тридневен престой на 29 януари.

Седмица по-късно Бъкингамският дворец обяви, че крал Чарлз има рак, който беше открит, когато кралят се подложи на операция на простатата. Видът на рака не е разкрит, но говорител на семейството заяви, че заболяването няма нищо общо с направената операция на простата.

Известно е, че крал Чарлз лично е информирал синовете си, принц Уилям и принц Хари, както и други членове на семейството, преди Бъкингамският дворец да направи публично съобщение.

През януари представител на Сара Фъргюсън, 64-годишната херцогиня на Йорк, сподели, че тя е била диагностицирана с рак на кожата.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС