12 архетипа за всяка зодия - кой е вашият?

Връзката ни с Космоса е неизменна

28.03.2024 | 23:00 Редактор: Толя Стоянова
12 архетипа за всяка зодия - кой е вашият?

Архетипът е нещо, което се счита за перфектен или типичен пример за определен вид човек, тъй като притежава всички негови най-важни характеристики. Архетипите винаги са донякъде под въпрос, но нашата връзка с Космоса е неизменна. Вижте към кой тип архетип принадлежите според зодиакалния ви знак: 

Овен 

Архетип Воин 

Овенът е кардиналният огнен знак, който буквално "избухва" на пролетното равноденствие, когато природата смело се обновява, подобно на митичната птица Феникс, прераждаща се от собствената си пепел.

Телец 

Архетип Земеделец

Телецът е неподвижният земен знак. През слънчевия период е времето за засяване на нивите, осигуряване на храна за следващата година. Затова неговият архетип е Земеделецът, който се грижи за земята и гарантира, че имаме суровина, необходима за нашето оцеляване.

Близнаци 

Архетип Шут 

Близнаците са променлив въздушен знак - мисъл, която отлита толкова бързо, че има вероятност да пропусне много хора. Следователно, нищо не трябва да се приема твърде сериозно. Това е архетипът на Шута, този, който може да приеме всеки обрат на съдбата със смях и се грижи да не забравяме да се забавляваме.

Рак 

Архетип Майка

Ракът е кардиналният воден знак, този, който се грижи за нашите чувства и иска всеки от нас да бъде доволен. Това е архетипът на Майката. Тя ни ражда, както реколтата узрява в средата на лятото, и ни храни с всичкото това изобилие.

Лъв 

Архетип Крал 

Лъвът е неподвижният огнен знак, слънцето в зенита на силата си, точно преди лятото да се сбогува. Това гордо време е време на слава, така че архетипът на Лъв е Кралят. Величествен, почиващ на трона си, заслепяващ поданиците, както и себе си с блясъка си.

Дева 

Архетип Майстор 

Девата е променлив земен знак, крехкостта на материалните неща, необходими за нашето оцеляване. Това е времето за прибиране на реколтата, което може да протече по един или друг начин - в зависимост от капризите на природата, както и от здравината на нашите предишни приготовления. Архетипът на Девата е Майсторът, който обръща най-голямо внимание на всеки детайл.

Везни 

Архетип Съдия 

Везните са кардиналният въздушен знак, думата, която управлява. Това е умът, настроен на принципи и логика, и силата на волята да се придържате към разумни заключения, независимо от всичко. Това е архетипът на Съдията, който познава закона и колко е важно да го спазва.

Скорпион 

Архетип Актьор

Скорпионът е неподвижният воден знак. Водата спира да се движи само в най-дълбоката бездна на океана, където нищо не може да се види и повечето от нас никога не достигат. Това е онази скрита сфера, чиято мистерия ни плаши, когато усетим вкуса ѝ - главно в нашите сънища и фантазии. Това е архетипът на Актьора, чиято преструвка има скрити значения и ни влияе отвъд нашето разбиране за това.

Стрелец 

Архетип Изследовател

Стрелецът е променливият огнен знак, искрата, която се появява и след това изчезва далеч със скоростта на светлината. Стрелецът е толкова труден за удържане, колкото пламъците във вятъра. Никога няма да остане там, където се появи.

Козирог 

Архетип Строител 

Козирогът е кардиналният земен знак, който взема материала, който може да бъде сглобен, и прави нещо от него, нещо, което впечатлява и трае. Това е архетипът на Строителя, този, който използва всичко, което е на наше разположение.

Водолей

Архетип Учител

Водолеите са неподвижният въздушен знак, мисълта, която остава и става това, което определяме за себе си и нашия свят. Това е съзерцанието, за което намираме време през дългите и студени нощи. Време за размисъл. Това е архетипът на Учителя, който се грижи да ценим уроците на нашите предшественици и да ги предаваме на потомството. 

Риби

Архетип Мъченик 

Рибите са променливият воден знак, неспокойствието на емоциите. Живеем живота си в търсене на вътрешен мир, под което наистина имаме предвид трайна утеха и радост. Но чувствата не траят, това не е в природата им. Преследваме ги и те ни се измъкват след най-кратките прегръдки. Това е архетипът на Мъченика, който се бори и прави безброй жертви в напразния опит да намери трайно удовлетворение.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay


1
1 rate up comment rate down comment 0
...
преди 4 седмици