Продават дома на Фреди Меркюри

Там той прекарва последните 10 години от живота си

19.03.2024 | 22:34 Редактор: Беатрис Младжова
Продават дома на Фреди Меркюри

Къщата, в която певецът Фреди Меркюри изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи АП. "Гардън лодж" - къщата в неоджорджиански стил в Кенсингтън, се продава от консултантската компания Knight Frank, на цена над 30 млн. британски лири. 

Меркюри прави мащабен ремонт на имота и го обзавежда с ценни произведения на изкуството. Сред притежанията на певеца е имало картини на Пикасо, Дали, Матис. 

"Харесва ми да бъде обграден от изумителни неща. Искам да живея по викториански, сред ексклузивни притежания", е казвал още певецът според биографичната книга.

Фреди Меркюри умира в тази къща през 1991 г. от пневмония вследствие на СПИН. Тогава той е на 45 години. Къщата, която има осем спални, и всичко в нея е завещано на неговата близка приятелка и бивша годеница Мери Остин, която известно време живее в къщата. През изтеклите години Остин е продала колекциите от сценични костюми, произведения на изкуството, текстове на песни. През миналия месец бе обявена и продажбата на къщата, предаде БТА.

Легендарната градинска порта на имота е изписана с графити и обяснения в любов от феновете. Тази порта е сред 59-те най-ценни притежания на Меркюри, които бяха продадени на обща цена от 12,2 млн. британски лири през септември. Портата беше продадена за сумата от 412 750 британски лири. 

Снимка: Facebook