Празнична еуфория: Всяка жена има повод да получи цвете днес

Около щандовете за цветя в Добрич цари празнична суетня

08.03.2024 | 13:24 Редактор: Деси Николова

Цветя за всеки вкус и джоб предлага традиционният осмомартенски базар в Добрич, а клиентите са от всички възрасти. И въпреки лошото време, от сутринта около щандовете цари празнична суетня – всеки иска да избере най-красивото цвете за любима, майка, колежка или позната.

Александрина Илиева избира букет за личния си лекар с необичайна еуфория, която привлича вниманието ни.

"Аз съм една жена, на която ѝ е първият ден след майчинство на работа и която бърза да подготви документите на малката, за да тръгне на ясла и се радвам всъщност, че така стоят нещата, че жените в днешно време имат тази възможност – да се развиват и да работят. Пожелавам си да виждам повече млади и усмихнати жени, които да са удовлетворени от живота около тях", сподели Илиева.

Търговецът на цветя Десислава Димитрова посреща клиентите с усмивка, защото тя превръща всеки ден в празник. 

"Абсолютно всякакви хора – възрастни, пенсионери, млади, деца, младежи. Абсолютно всяка една възраст се спира. Вчера бяха повече, очакваме и днес да са повече мъжете", каза Димитрова.

По-претенциозни в избора си се оказват жените. 

"Винаги се колебаят, кое най-много ще им допадне, искат да разгледат всички възможности, докато мъжете малко по-импулсивно купуват. Има и дечица, които избират за майките си, също така някой път имат претенции или пък за госпожата – да е в конкретен цвят", разказа друг търговец на цветя.

Всеки мъж – от най-младия до най-стария, има повод да купи цвете днес. 

"Дори и да няма повод, това може да направи жената щастлива още повече, когато не го очаква", заяви мъж, който купува цветя за колежките си.

Енергията и настроението на хората днес е заразителна, споделят събеседниците ни, които пожелават весел празник на всички дами.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR