Красиви и уверени след 40: Три прически, които ще ни върнат самочувствието

Косата е ключов елемент от визията

06.03.2024 | 15:46 Редактор: Толя Стоянова
Красиви и уверени след 40: Три прически, които ще ни върнат самочувствието

Косата е ключов елемент от женската красота. Когато косата ни не е в добър вид, самочувствието ни съвсем естествено пада до кота нула. Сигурни сме, че не искате да излизате от вкъщи с прическа, която не ви радва и не ви изпълва с настроение. Вижте кои ще са топ прическите според модните стилисти за дамите, прехвърлили 40 години.

Конска опашка/стегнат кок

Светът е луд по Дженифър Лопес и нейната свежа, младолика визия, въпреки че актрисата е на 53 години. Нейният външен вид е превъзходен и много дами ѝ завиждат съвсем неприкрито. Нейна запазена марка е конската опашка или стегнатият кок. И това не е никак случайно – добре опънатата коса помага да се изгладят бръчките и линиите на кожата на лицето. Така се постига лифтинг ефект, без реално да има хирургическа намеса.

Късо каре

Прическата къс боб или късо каре ще е сред хитовите тази година, особено при дамите, прехвърлили 40 години. Тази прическа е по-къса от типичното каре, но и не е твърде къса, тип пикси. Подходяща е за дами с права коса.

Права и възможно най-гладка коса

Много лъскава, много права, без стърчащи косъмчета, без цъфтящи краища, копринено гладка коса - това ще е сред топ прическите за 2024 г.! Ако сте с дълга коса, не си помисляйте да я подстригвате, а насочете усилия в поддържането и съхраняването ѝ в красив и гладък вид.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels