Какво предстои да видим в седмицата на модата в Париж: есен/зима 2024 г.?

Всичко, което трябва да знаем за бляскавото събитие

28.02.2024 | 13:06
Какво предстои да видим в седмицата на модата в Париж: есен/зима 2024 г.?

Предстои натоварен моден сезон в Париж. Сезон есен/зима 2024 г., който продължава до 5 март, ще включва 108 модни шоута и презентации. Погледите ще бъдат насочени към три ключови дебюта: Шон Макгир в Alexander McQueen, Химена Камали в Chloé и Пелагия Колотуру в Lacoste.

Дизайнерите загатнаха какво можем да очакваме. Макгир загатна за колекцията с предварителен преглед на серия от изображения на кампанията, които насочват към дивото момиче, повтаряща се тема във вселената на McQueen, отбелязват от Vogue Buisness. Ирландският дизайнер ще направи своя дебют на 2 март от 20:00 часа. 

Камали, немски дизайнер, който вече има опит с Chloé, също загатва колекцията си с галерия от портрети на жени, "които въплъщават историята и духа" на Chloé, по-специално Джери Хол, Наталия Водянова и Лия Кебеде. Шоуто предстои на 29 февруари от 14 часа.

Други акценти ще включват мега марките, с които е известен Париж: Dior, Loewe, Hermès, Balenciaga, Valentino и Chanel, плюс други дългоочаквани шоута като Miu Miu, Victoria Beckham, Courrèges, Dries Van Noten и Rick Owens. Coperni ще организира най-голямото си шоу досега по отношение на капацитет, а от Mugler можем да очакваме кинематографично шоу и „тъмен блясък“, споделя Адриан Корсин, директор на модната къща.

Ревюто на Louis Vuitton ще отбележи 10-годишнината на Никола Гескиер в къщата. Дизайнерът сподели наскоро пред френския вестник Le Figaro: "Това дълголетие е привилегия в индустрия, в която артистичните директори имат все по-кратък срок на годност… Лично след 10 години и почти 40 шоута с тази компания, имам още много какво да кажа."

Ester Manas, Off-White, Vetements и Marine Serre също се завръщат на подиума. За своята колекция есен/зима 2024 г. Манас разказва: "Разширяваме гардероба – най-накрая ще можете да намерите якета."

Vogue Украйна е домакин на събитие с украински таланти на 3-4 март, което включва изложба на фотографа Брет Лойд, който наскоро посети Украйна два пъти, за да заснеме специален проект за списанието.

Снимка: БГНЕС