Етеричните масла, които могат да предотвратят появата на разширени вени

Съдържат активни вещества, които имат благотворно въздействие

03.02.2024 | 17:54 Редактор: Толя Стоянова
Етеричните масла, които могат да предотвратят появата на разширени вени

Разширените вени и спукани капиляри са често срещан проблем. Те не само понижават самочувствието ви и ви карат да се срамувате от краката си, но могат да са и предпоставка за влошено здравословно състояние, ако не се погрижите за този проблем навреме. За да върнете красотата на краката си, но и да премахнете тежестта, болката, умората и напрежението в тях заради разширените вени, вижте кои етерични масла да използвате за тази цел. 

Масло от кестен

Маслото от кестен е много полезно при разширени вени и спукани капиляри. То потиска възпалението в кръвоносните съдове, намалява тежестта и болката в краката. Маслото от кестен подобрява еластичността на вените и спомага за изтласкването на кръвта към сърцето. 

Масло от гроздови семки 

Маслото от гроздови семки е също така полезно срещу разширени вени. Прилагането му външно и редовно с масажиращи движения допринася за намаляване на подуването, сърбежа, тежестта и болката в краката. Редовното му прилагане намалява видимостта на разширените вени и спуканите капиляри. 

Масло от лавандула 

Маслото от лавандула е много приятно на аромат, което го прави прекрасно за ежедневна употреба по два пъти на ден. Прилагането му сутрин и вечер с масажиращи движения допринася за намаляване на възпалението, постепенно прикрива и е добра превенция. Ефективно е и при разширени вени заради противовъзпалителното си и успокояващо въздействие.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels