Как да изберем козметика за бебето?

Бебешкото олио е необходимо за масажите на новороденото

18.12.2023 | 12:41 Редактор: Тодор Петров
Как да изберем козметика за бебето?

Често младите майки купуват ненужни, понякога и доста скъпи козметични продукти, водени от реклами или посъветвани от консултанти. Най-добре е да се посъветвате с педиатъра си или с друга по-опитна майка, които биха ви споделили адекватно от каква козметика има нужда бебето.

На първо място, добре е козметиката, която ще използвате за бебето си, да е от проверена и сигурна марка и да е възможно най-щадяща деликатната бебешка кожа. Дори здравите и родени на термин новородени имат склонност към сухота, което налага ежедневна грижа за кожата.

Важен продукт, без който не можем, е измивен продукт за коса и тяло. Избирайте измивни продукти от марките медицинска козметика, които се предлагат във всяка аптека. Повечето от тези марки предлагат измивни продукти за бебета, които са без сапуни и агресивни измивни вещества. Те са щадящи за бебешката кожа и не я изсушават, а също така са и с формули без сълзи. Добре е опаковката на сапуна, с който ще къпете бебето, да е с дозатор, което позволява да го използвате с една ръка

Бебешко олио

То е необходимо за масажите на бебчо. Повечето педиатри и дерматолози съветват олиото да не се използва вместо хидратиращ крем.

Крем против крусти 

Той не е сред задължителната козметика за бебето. В случай, че мъничето има много млечни корички по главичката се налага използването на такъв продукт.

Четете повече в puls.bg

Снимка: Pixabay