Коледен пожарен автомобил се превърна в атракция във Велико Търново

ЗИЛ-ът привлича малки и големи за снимки

16.12.2023 | 14:35 Редактор: Вяра Димова

Пожарен автомобил, украсен с коледни светлини, е новата празнична атракция във Велико Търново. 40-годишният светещ ЗИЛ пред Районната пожарна служба привлича като магнит малчуганите, които си правят селфи за спомен с него. С атракцията огнеборците искат да създадат коледно настроение в старата столица.

"Решението, което са взели, е много хубаво, голяма радост за децата и изключително атрактивно за жителите на Велико Търново", смята Пламен Хаджирачев.

Акцията се провежда за първа година, идеята хрумнала спонтанно на огнеборците.

"Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници искахме да покажем, че и ние имаме коледен дух, ние сме постоянно на работа, искахме да зарадваме най-малките. Знаем как лампичките и пожарните камиони успяват да ги привлекат", каза началникът на група "Пожарогасителна и спасителна дейност" ст. инсп. Димитър Желев.

"Ветеран, на 40 години, видяла е много, нека да не се свързва само с бедствия и аварии, а и с радост за деца и граждани на Велико Търново", добави началникът на РСПБЗН- Велико Търново гл. инсп. Пламен Иванов.

"Идват деца, снимат се с родителите, наши колеги идват с децата си - има еуфория и емоция", смята гл. инсп. Димитър Желев.

Великотърновските пожарникари ще подпомогнат финансово и благотворителните каузи на кампанията "Мото Коледа", в която ежегодно се включват рокери от цялата страна.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.