Рецепта за Коледа: Вкусни елхички от бутер тесто с шоколад

Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса

07.12.2023 | 14:23 Редактор: Искра Ангелова
Рецепта за Коледа: Вкусни елхички от бутер тесто с шоколад

По какво разбираме, че празниците идват? По усмихнатото суетене в кухнята, трапезите с любими хора, смеха и блясъка в очите… И по ароматите, разбира се. Ето защо ви предлагаме вкусна рецепта за елхички от бутер тесто с шоколад, с която приятно да изненадате гостите си.

Продукти:

- 2 бр. охладено бутертесто

- течен шоколад за намазване

- пудра захар за поръсване

- дървени шишчета

Начин на приготвяне:

Разгънете едното тесто. Намажете го много добре с шоколада. Сложете внимателно второто бутертесто отгоре. С много остър нож или нож за пица нарежете слепените листа тесто на ленти. Ширината на лентите тесто трябва да е около 1,5/2 см.

След това всяка лента се набожда на дървено шишче за печене, така че да опише формата на елхичка. Подредете готовите елхички в тава върху хартия за печене. Ако имате формичка за сладки може да изрежете от бутертесто звездички, които да добавите като връх за всяка елха. Намажете елхичките с жълтък, съветва az-jenata.bg.

Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 25-30 минути. Извадете изпечените елхички от фурната и ги оставете да изстинат.

Преди да сервирате, може да поръсите с пудра захар.

Снимка: Pexels