С аромат на шоколад и кафе: Пригответе си топящи се в устата напукани сладки

На финала трябва да се получи гъсто и леко лепкаво тесто

10.01.2023 | 06:30 Редактор: Петя Кръстева
С аромат на шоколад и кафе: Пригответе си топящи се в устата напукани сладки

Необходими продукти:

  • 1/4 ч.ч. меко масло
  • 2/3 ч.ч. кафява захар
  • 1 голямо яйце
  • 120 г шоколад, който да е с 50-60 процента какао
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 1/4 ч.ч. неподсладено какао на прах
  • 2 с.л. натурално какао на прах
  • 4 с.л. гранули инстантно кафе
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2-3 с.л. прясно мляко
  • пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

В подходяща купа с помощта на миксер разбийте маслото и захарта, докато станат леко пухкави. След това добавете яйцето, отново разбийте и сложете разтопения и леко охладен на стайна температура шоколад. Сухите съставки се пресяват и добавят към шоколадовата смес заедно с млякото. Всичко се разбърква хубаво, а на финала трябва да се получи гъсто и леко лепкаво тесто. Покрийте купата със свежо фолио и го поставете в хладилник за 45 минути, съветва az-jenata.bg

След това от тестото се оформят топчета с размер колкото орех. Овалват се в пудра захар и се подреждат в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12-15 минути. Сладките ще се "разлеят" и ще се напукат леко. Оставете ги да се охладят и хапнете с удоволствие.

Снимка: Pixabay