Пуснаха официалния тийзър за втория сезон на сериала "Домът на дракона"

8 епизода през лятото на 2024 г.

03.12.2023 | 11:03 Редактор: Тодор Петров
Пуснаха официалния тийзър за втория сезон на сериала

HBO пусна официалния тийзър за втория сезон на оригиналния си драматичен сериал "Домът на дракона" по време на панела CCXP23 в Сао Пауло, Бразилия. Вторият сезон от осем епизода ще дебютира през лятото на 2024 г. в стрийминг платформата HBO Max и по телевизионния канал HBO.

Поредицата, базирана на "Огън и кръв" на Джордж Р.Р. Мартин, чието действие се развива 200 години преди събитията в "Игра на тронове", разказва историята на дома Таргариен.

Във втори сезон отново ще гледаме Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкел, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно и Рис Ифанс. Сред допълнителните завръщащи се актьори са Хари Колет, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Фия Сабан, Джеферсън Хол и Матю Нийдъм.

Новият актьорски състав за втори сезон включва Клинтън Либърти в ролята на Адам от Хъл, Джейми Кенна в ролята на сър Алфред Брум, Киран Бю в ролята на Хю, Том Бенет в ролята на Улф, Том Тейлър в ролята на лорд Креган Старк и Винсънт Реган в ролята на сър Рикард Торн. По-рано обявеният нов актьорски състав за втори сезон включва и Абубакар Салим като Алин от Хъл, Гейл Ранкин като Алис Ривърс, Фреди Фокс като сер Гуейн Хайтауър и Саймън Ръсел Бийл като сер Саймън Стронг.

Съавтор и изпълнителен продуцент е Джордж Р,Р. Мартин; съавтор и изпълнителен продуцент е и Райън Кондал. Изпълнителни продуценти са Сара Хес, Алън Тейлър, Мелиса Бърнстейн, Кевин де ла Ной, Лони Перистър, Винс Джерардис. Оригиналният сериал на HBO е базиран на книгата на Джордж Р.Р. Мартин "Огън и кръв".

Снимка: БГНЕС