Само за ценители: В Созопол отличиха майсторите на осолената риба

Посетителите можеха да дегустират рибните деликатеси

02.12.2023 | 15:35 Редактор: Тодор Петров

Дни преди най-морския празник - Никулден, в Созопол се проведе третото издание на вкусния Празник на осолената риба. Жители и гости на морското градче можеха да дегустират рибните деликатеси, а жури отличи най-добрите.

Хубавото, почти пролетно време, изпълни площада на Созопол с любители на осолената риба - деликатес, чиято рецепта се предава от поколение на поколение от местните рибари.

Майсторлъкът и кулинарните умения на рибарите и познавачи на тънкостите при приготвяне на осолена риба се оценявани от компетентно тричленно жури. Участниците могат да се включат в един от трите кръга - за осолен паламуд, за осолен чернокоп и за друга осолена риба. 

Жителите и гостите на Созопол дегустираха различна видове осолена риба. Имаше и безплатно вино.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: БГНЕС