Как да изглеждаме елегантно, без да харчим много пари

Можем да блестим и с обикновени дрехи

11.11.2023 | 21:35 Редактор: Вяра Димова
Как да изглеждаме елегантно, без да харчим много пари

Някога виждали ли сте човек в невероятно шикозно облекло и си мислите "Иска ми се да можех да си позволя това"? Не сте сами.

Наемът, храната, излизанията с приятели и данъците се трупат постоянно и понякога не остава време за инвестиране във висококачествени дрехи. Много от визиите, които виждаме по улицата, не са толкова скъпи, колкото изглеждат. Най-добре облечените хора не са прахосници, те са разумни купувачи, които следват няколко лесни съвета за създаването на луксозно изглеждащи тоалети с обикновени дрехи. 

Ето няколко съвета:

1. Намерете правилния размер

Може да изглежда очевидно, но дрехи, които са твърде тесни, големи или по друг начин неподходящи, никога няма да оправдаят истинския си потенциал. Занесете любимите си дънки, рокли и други дрехи на шивача – заслужава си. След няколко преправяния вашите тоалети ще бъдат направени така, че да пасват на вас, а не на всеки друг. 

2. Бъдете минималист

Всички ние имаме собствени модни мантри, но една, според която трябва да живеете, ако търсите елегантна естетика, е "по-малкото е повече". Това означава по-малко конкуриращи се цветове, противоречиви щампи и прекомерни декорации за сметка на повече неутрални дрехи. Когато не знаете точно какво да облечете, изберете монохромен външен вид за безпроблемно, но елегантно излъчване.

3. Носете фини бижута

Като става дума за бижута, бъдете много внимателни с тях. Ако носите блуза с впечатляващо деколте, изберете чифт перлени обеци или часовник с кожена каишка, а не колие. Едно или две елегантни бижута ще подобрят цялостния ви стил.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Кокона
преди 5 месеца
ДА! Не е добре да се прекалява! Сигнализирай за неуместен коментар