Модни съвети: Как да комбринираме червения цвят през зимата?

Червеното е символ на сила, смелост и страст

27.11.2022 | 18:00 Редактор: Вяра Димова
Модни съвети: Как да комбринираме червения цвят през зимата?

Ключът към носенето на червено е да седнете спокойно и да преосмислите предварителните си представи за цвета. Вплетете го в гардероба си, като го съчетаете със свежи, изискани и неочаквани тонове.

Червеното е пропито със символизъм – исторически червените дрехи са служили като маркер за социален статус, показващ лукс, политически авторитет и дори религиозен ранг. 

1. Златно
Златното е богат, топъл тон и извежда топлината на червеното на преден план. И двата цвята в тази комбинация са невероятно силни, така че поддържайте тоалета си семпъл. Съчетайте златна пола или златна рокля с червени обувки, вечерна чанта или клъч, или пък опростете още повече нещата с избирането на червено-златна рокля.

2. Сиво
Сивото придава свежест на червеното, правейки го още по-красив цвят. Облечете съблазнителна червена минипола и я съчетайте със сиво поло. За подходящ за офиса тоалет, носете чифт сиви панталони с класически оребрен потник и червено кадифено сако. 

3. Черно
Черното е предпочитан нюанс за през зимата, а комбинацията му с червено е една от любимите ни ежедневни опции. Тъмният цвят успокоява огъня на червения, като същевременно допринася и за по-смелото и уверено настроение. Носете червена плисирана мидипола със семпла черна риза с дълъг ръкав. 

4. Розово
Розовото е неочакван избор, но въпреки това е подходящ, особено когато говорим за светлорозово. Опитайте бледорозова рокля или такава, която съчетава тъмно и светло розово за по-ежедневен вид.

5. Деним
Денимът е ефектен с червеното, правейки цвета небрежен и готин. Бъдете семпли и елегантни в червен пуловер, поло, копринена или класическа риза в черешовобяло, комбинирано с чифт дънки или дънкови панталони. Всеки по-блед деним ще ви свърши работа.

6. Бяло
Бялото кара червеното да се усеща по-свежо, чисто и елегантно. Чифт огненочервени панталони са перфектни за съчетаване с любимата ви бяла тениска. Може също така да носите червен блейзър с изтънчена бяла рокля. 

7. Зелено
Ментовозелено или градински чай също са неочаквано добри избори, които извеждат дълбочината и топлината на червеното на преден план и създават висококонтрастни визии, които са подходящи за всеки повод. 

Четете повече на tialoto.bg.
Снимка: pixabay