Супермоделът Джиджи Хадид осъди зверствата на "Хамас"

Актрисите Гал Гадот и Натали Портман също изразиха подкрепа за Израел

12.10.2023 | 16:21 Редактор: Вяра Димова
Супермоделът Джиджи Хадид осъди зверствата на

Джиджи Хадид, която е наполовина палестинка, осъди "тероризирането на невинни хора" след атаките на "Хамас" срещу Израел, довели до война. 28-годишният супермодел се включи в Instagram, за да сподели мислите си за "неоправданата трагедия", която започна да се разиграва в събота, след като палестинската терористична организация предприе изненадващо нападение по въздух, море и суша срещу израелските градове близо до ивицата Газа.

Хадид каза на последователите си, че нейните "мисли", "съболезнования", "любов и сила" са с "всички", които са били засегнати от конфликта, особено с "невинните – твърде много от които са деца".

Хадид обясни, че макар да изпитва "дълбока съпричастност към палестинската борба и живота под окупация също се чувства "отговорна" към своите еврейски приятели.

"Идеята, че това се случва, е подхранвала болезнен, дълъг десетилетия цикъл на отмъщение напред и назад, на което нито един невинен цивилен, палестинец или израелец, не заслужава да бъде жертва. Това не помага за увековечаването на фалшивата идея че да си пропалестински настроен означава, че си антисемит", добавя още Хадид, чийто баща – предприемачът Мохамед Хадид е американски емигрант, роден в Палестина. Майката на Джиджи – Йоланда Хадид пък е известен нидерландски модел от 80-те.

На фона на настоящите и продължаващи жестокости, други известни дами публикуваха онлайн своята подкрепа за Израел. Това направиха родените в Израел актриси Гал Гадот и Натали Портман, както и израелският супермодел Бар Рафаели.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС