Богата и разнообразна програма на фестивала "Пиеро" в Стара Загора

Представленията ще оценява петчленно международно жури

26.09.2023 | 14:16 Редактор: Михаела Кирилова

В Стара Загора започна 13-ото издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни "Пиеро". 15 са спектаклите, които са включени в конкурсната програма тази година, а участниците в нея са над 300.

"Добре дошли на откриването на 13-ото издание на нашия уникален Пиеро" - така директорът на Държавният куклен театър в Стара Загора Дарин Петков откри тазгодишното издание на "Пиеро".

В него ще се включат четири български трупи, една копродукция на България, Германия и Люксембург, както и артисти от още близо 10 държави.  Представленията ще оценява петчленно международно жури. Богата е и съпътстващата програма - творчески лаборатории, арт-работилници и други. 

"Не знам дали си представяте колко безсънни нощи има, за да се случи тази магия. "Пиеро" е вдъхновение", заяви зам.-кметът на Стара Загора Милена Желева.

Впечатляваща е изложбата на Мариета Голомехова и Люба Томова. В нея са събрани сценографии и плакати на двете авторки, оставили ярък отпечатък върху естетиката на българския театър. Програмата на фестивала продължава до петък.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС