Как да започнем да мислим позитивно?

Не се фокусирайте върху грешките

20.09.2023 | 18:20 Редактор: Михаела Димитрова
Как да започнем да мислим позитивно?

Колкото повече мислите за успеха си и си го представяте, толкова повече вие се приближавате към него. Факт е, че тялото "обича" да напълнява като защитен механизъм. Ако постоянно мислите негативно, вие задействате механизми, които способстват за задържането и дори увеличаването на телесните мазнини, тъй като то разчита стресът като страх, че ще има нужда от тях по-късно.

Как да започнете да мислите положително?

Бъдете мили със себе си

Ако сте като повечето хора, вероятно вие сте най-големият си критик, но това, разбира се, може да има обратен ефект. Стив Уашута (сертифициран треньор), споделя: "Помислете си за човека, на когото държите най-много на този свят и си представете, че му казвате следното: "Ти не си достатъчно отдаден, за да успееш със спазването на този режим. Ти не си във форма и си мързелив. Със сигурност ще се провалиш отново.“

Не бихте казали това на любим човек, нали? Тогава защо го повтаряте на себе си отново и отново? Опитайте се съвсем съзнателно да водите вътрешен диалог, който е по-подкрепящ. Така ще бъде много по-вероятно да повярвате, че можете да постигнете целите си. Целенасочено си напомняйте, че заслужавате успех, че можете да го постигнете и че сте на прав път."

Започнете да мислите в дългосрочен план

Когато започнете да променяте начина си на живот, за да отслабнете, съвсем възможно е да не видите незабавни резултати. Ако очаквате прекалено много от себе си в краткосрочен план, това може да има обратен ефект и да ви накара да се усъмните в способността си да постигнете целите си. Вместо да се съмнявате в себе си, напомняйте си, че малките промени, които правите, ви водят по правилния път.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay