В Бавария откриха прочутия Октоберфест, бирата вече е по-скъпа

В 40 фестивални шатри се предлагат бири от шест мюнхенски пивоварни 

16.09.2023 | 21:35 Редактор: Тодор Петров
В Бавария откриха прочутия Октоберфест, бирата вече е по-скъпа

В Бавария бе официално открит най-прочутият бирен фестивал в света - Октоберфест. Фестивалът на бирата бе открит днес точно в 12 часа от кмета на Мюнхен Дитер Райтер, който отвори първото буре с пиво. 

Райтер връчи първата бира на министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер, за да вдигне тост за феста. До 3 октомври баварската столица очаква около шест милиона посетители на най-големия фолклорен фестивал в света.

В 40 фестивални шатри се предлагат бири от шест мюнхенски пивоварни и множество други баварски специалитети. 

Инфлацията не подмина и бирения фест - тази година бирата струва средно с около 6,1% повече от миналата година. 

Първите посетители чакаха пред шатрите още преди отварянето им в 9 сутринта. Само малко по-късно се наложи първата шатра отново да затвори входовете си - напливът беше твърде голям още преди да бъде сервирана първата бира, предаде БНР.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бат Венци
преди 4 месеца
В България бирата е най-скъпа спрямо качество-цена. Оригинален, пресен мюнхенски пилз, тук се продава на между 3 и 5 лева, на едро. В заведения е сигурно по 15, но там защо да продават качествена бира, като могат дад минат метър с пиринско и карлсберг за по 7 лева наливна. Това, че всичко е една варка, е друг въпрос. Сигнализирай за неуместен коментар