Как да се погрижим за косата си след силното лятно слънце?

Често чуваме от специалисти, че слънцето повече вреди, отколкото да помага

12.09.2023 | 10:08 Редактор: Михаела Димитрова
Как да се погрижим за косата си след силното лятно слънце?

Все по-често ще чуете мнения от професионалисти, които споделят, че слънцето по-скоро вреди, отколкото помага. Ето защо трябва да сме много внимателни, когато се излагаме на неговите лъчи. И след края на жаркото лято е време да се погрижим за косата си. 

Пуснете косата си

Топлото и влажно време вероятно ви принуждава да връзвате косата си, а пък ако сте прекарали по-голямата част от лятото на открито, може би сте експериментирали със всякакви прически и всевъзможни варианти на плитки. Това е обяснимо, но коковете и стегнатите опашки могат да причинят накъсване на косата, да отслабят косъма и дори да доведат до накъсване и забавяне на растежа ѝ. Затова със захлаждането на времето ви предлагаме да дадете малко почивка на косата си и да я разпуснете.

Оставете русия цвят

Прекаленото излагане на слънце, честото миене и топлинната обработка могат да са причина вашият рус цвят да придобие неприятен оранжев оттенък. Ако не ви се иска да посещавате фризьора и да отделяте солидни суми пари, можете просто да си вземете лилава серия шампоан, балсам или маска. Небоядисващите лилави тониращи пигменти могат да ви помогнат да неутрализирате месинговите тонове, които могат да се появят по това време на годината (особено ако не сте боядисвали косата си лятото).

Подобни продукти ще ви помогнат да възвърнете красивия цвят и жизнеността на косата си, без да е нужно да използвате боя. Лилавият шампоан действа незабавно и ще освежи не само цвета на косата ви, но също така и вашите кичури, омбре или балеаж.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay