Чарлз III и Камила ще се местят в Бъкингамския дворец

Двамата живяха близо 20 години в Кларънс Хаус

02.09.2023 | 23:01 Редактор: Вяра Димова
Чарлз III и Камила ще се местят в Бъкингамския дворец

Кларънс Хаус е домът, в който Чарлз и Камила живяха близо 20 години. След голямата промяна в техния живот, двамата ще се преместят на друго място. Информацията за това идва след като бе съобщено, че принц Хари и Меган Маркъл са освободили своя дом в Уиндзор. 

Както предполагате, Негово Величество крал Чарлз III ще заживее в Бъкингамския дворец. От неговия пресцентър потвърдиха информация. 

С публикуването на годишния доклад за суверенната безвъзмездна помощ на двореца, някои официални лица и медии във Великобритания изразиха съмнения, че Чарлз ще се изнесе от Кларънс Хаус. Някои дори допълват, че това няма да стане преди 2027 г. Източниците посочват въпросния краен срок, защото в момента текат ремонтни дейности по частните им апартаменти в Бъкингамския дворец. Те ще траят поне четири години.

Апартаментите на новия крал и неговата съпруга се намират в северното крило на двореца. А ремонтите там са доста трудоемки, част от десетгодишен процес на обновяване на известното място.

"Инфраструктурата на сградата се нуждае спешно от цялостен ремонт, за да се предотвратят дълготрайни щети", посочва пресцентърът на кралското семейство на уебсайта си. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС