Най-добрите професионални трикове за почистване

Няколко трика, с които да улесните домакинската работа

15.08.2023 | 22:45 Редактор: Михаела Кирилова
Най-добрите професионални трикове за почистване

Ако редовно почиствате жилището си, вероятно с времето сте си изготвили нещо като собствена стратегия, която използвате, за да се улесните в тази немалка част от домакинската работа. Както знаете, в живота винаги има възможност да се научите на нещо ново. Затова в следващите редове подбрахме за вас топ трикове, които специалистите използват в почистването на дома. Ето ги и тях:

Използвайте листчетата за сушилня по различен начин

Кърпичките за сушилня служат за предпазването на дрехите, кърпите и спалното бельо от гънки, а освен това ароматизират и омекотяват. Тук обаче ви предлагаме да ги използвате по малко по-различен начин. С тяхна помощ ще можете лесно да премахнете прах, косми и други малки нечистотии, които може би сте пропуснали при почистването с прахосмукачка.

За да почистите от прах труднодостъпните места, можете да закрепите кърпичка за сушилня към валяк за боядисване с помощта на малки гумени ластици.

Избягвайте да смесвате препарати

Може би си мислите, че като смесвате най-различни почистващи препарати, увеличавате силата им на действие, но всъщност понякога се случва точно обратното. Понякога съставките могат да се неутрализират една друга. Не бива да забравяме и че това може да доведе до нежелана химическа реакция, особено ако не знаете какви вещества съдържат избраните от вас препарати.

Спрете да използвате обикновена прахосмукачка

Ако искате да предпазите себе си и семейството си от алергени и домашна прах, използвайте прахосмукачка с HEPA филтър. Той ще предотврати излизането на домашната прах и полените от изпускателната тръба на прахосмукачката. Обикновената прахосмукачка просто ще „върне обратно“ прах и акари, които вече са влезли в нея. Ето защо, ако искате да почистите ефективно дома си, използвайте уред, който е снабден с този специален филтър.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pexels