Не трябва да пренебрегваме тези признаци, показват отслабен имунитет

Желанието да ядем сладко алармира за проблем

03.08.2023 | 13:16 Редактор: Вяра Димова
Не трябва да пренебрегваме тези признаци, показват отслабен имунитет

Пониженият имунитет е предпоставка за възникване на всякакви здравословни проблеми – настинки, вирусни инфекции, но и по-сериозни заболявания, които се дължат на отслабения имунитет и потиснатите възможности на имунната система да се справя с всички предизвикателства, пред които ежедневно е поставена.

Невинаги си даваме сметка, че имунитетът ни е отслабен. Ако обърнем внимание на признаците на отслабена имунна система, можем да вземем навременни мерки за повишаването на имунните защити на организма.

Липса на енергия и желание за различни дейности

Един от признаците на отслабен имунитет е липсата на енергия. Когато в тялото ви няма достатъчно хранителни вещества, които да осигуряват енергия, имунитетът пада. Най-често това се случва при драстични диети за отслабване.

Дехидратация

Друг признак на понижен имунитет е дехидратацията. Ще я познаете по тъмния цвят на урината и редките позиви за уриниране. Ако не пиете достатъчно вода, това оказва негативно влияние върху имунната система.

Податливост към настинки и вируси

Един от най-явните признаци на отслабен имунитет е податливостта към настинки и вирусни инфекции. Ако се разболявате често, това е сигнал за слаба имунна система, на който да обърнете внимание.

Повишени нива на стрес

Ако имате постоянен стрес в ежедневието си, почти сигурно е, че имунната ви система страда. Хроничният стрес отслабва имунитета на организма и го прави податлив на различни здравословни проблеми, някои от които скрити.

Яде ви се сладко

Може да ви се дояде сладко по много причини, като една от тях е отслабената имунна система. Когато тялото страда, то се опитва да си набави енергия и хранителни вещества по най-бързия начин. Един от тях са въглехидратите. Те дават бърз прилив на енергия и това е една от причините да ви се яде сладко.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay