Някои от най-романтичните летни дестинации

Перфектните места за почивка с вашата половинка

26.07.2023 | 20:10 Редактор: Михаела Кирилова
Някои от най-романтичните летни дестинации

Летният сезон не е единственият, през който можете да пътувате, но за мнозина безспорно той е най-предпочитаният. Ако обожавате пътешествията и имате половинка, вероятно искате да споделяте тези прекрасни мигове заедно и да се любувате на нови и непознати за вас места.

В следващите редове ще ви предложим няколко идеи за романтични дестинации, които можете да посетите през оставащата част от лятото. 

Пловдив, България

Започваме нашия списък с един малко необичаен град - едва ли, когато говорим за романтика се сещаме за място в нашата държава. Това, което провокира именно Пловдив да е на първо място, е позиционирането му на челната позиция в списъка на организацията European Best Destinations, базирана в Брюксел. Според сайта на организацията: "Пловдив е красив град, така че не е изненада, че много места под тепетата са особено подходящи за романтични преживявания. Разходете се из живописните улички на Архитектурно-историческия Старинен Пловдив, който е културен феномен, формиран през последните 8000 години".

Ако искате да се откъснете от ежедневието, да се свържете с корените си, изненадайте себе си и половинката и посетете града под тепетата. Ако пък искате да "заключите" любовта си завинаги, посетете Пешеходен мост на Гребна база Пловдив ("познат и като мостът с катинарите") - той е не само най-голямото спортно съоръжение от този вид на Балканите, но и емблематично място за романтика. Не пропускайте и артквартала Капана, където можете да се разходите, хванати ръка за ръка, да хапнете вкусно, да отпиете свежа крафт бира или просто да се насладите на изкуството и занаятчийството, които лъхат от всеки ъгъл.

Чинкуе Тере, Италия

Чинкуе Тере представлява една от най-добре запазените природни и полуестествени зони на Средиземно море. Прекомерното жилищно строителство и строежът на главни пътища е забранен поради исторически и геоморфологични причини. Лозарството и начинът на живот на местните са създали един уникален пейзаж, който най-спокойно можем да наречем "Едно от най-романтичните места на света".

В продължение на векове природата и скромната човешка дейност са допринесли за красотата и уюта на това място. Разходката по старата магарешка пътека в Чинкуе Тере ще ви преведе през 5 малки живописни селца, които до XIX век са били достъпни само с лодка или магаре. Към днешна дата този район е със статут на резерват и там няма да видите автомобили. Можете да започнете вашата обиколка от Риомаджоре или Монтеросо ал Маре. Риомаджоре е най-южната точка и оттам тръгва и Пътеката на любовта (Виа дел’аморе).

Санторини, Гърция

Безспорно това име сигурно ви звучи познато. Ако още не сте посетили този рай, обагрен в бяло, трябва да поправите незабавно тази грешка. Главният град на острова е Фира, а най-широките плажове са Камари и Периса. Санторини е мястото, където можете да се насладите на характерния гръцки стил и модерен лукс. Островът има и нарастваща репутация като „сватбена дестинация“, за двойки не само от Гърция, но и от целия свят. Ако искате да станете свидетели на един от най-красивите залези, посетете това невероятно късче земя.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay