Том Холанд бил зависим от алкохола: Пиех доста, станах роб

С времето актьорът осъзнал, че е обсебен от идеята да си направи коктейл или да излезе за по питие

12.07.2023 | 18:33 Редактор: Вяра Димова
Том Холанд бил зависим от алкохола: Пиех доста, станах роб

Том Холанд говори открито за алкохолната си зависимост и борбата с нея. 27-годишният актьор заяви, че решението да се откаже от алкохола в началото на тази година, е било най-доброто нещо, което някога е правил. Допълва, че пътят към трезвеността не е започнал изведнъж, а по-скоро постепенно е осъзнал, че трябва да направи промени в живота си, за да се чувства по-добре и да бъде по-адекватен както в личен, така и в професионален аспект.

"Имах доста пиянски декември. Беше около Коледа, когато бях и във ваканция. Започнах да пия доста и винаги съм бил способен да понасям много алкохол. Мисля, че това е наследство от рода на майка ми – мога да пия. Но през януари реших да се откажа", казва Холанд в подкаста On Purpose with Jay Shetty.

Но т. нар. Сух януари не е бил чак толкова лесен период, колкото всеки си мисли. Месецът получава подобно име заради опита на много американци да детоксикират тялото си след дългия период на празненства през декември. 

"Казах си, че може би имам лека алкохолна зависимост. Реших да се накажа и да продължа със сухия режим и през февруари. Казах си, че трябва да издържа два месеца. И ако издържа два месеца, мога да си докажа, че нямам проблем", казва още Том.

Холанд признава, че с времето е осъзнал, че е бил роб на алкохола и обсебен от идеята да си направи коктейл или да излезе за по питие. След като спира с алкохола, усеща, че голяма част от предишните социални дейности изчезват от живота му, защото главно са били свързани с пиене.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС