fallback

Писна ли ви от загорели съдове? Ето как може да премахнем черните остатъци

Забъркайте смес от препарат, сода и оцет

11.07.2023 | 11:30 Автор: Вяра Димова

Загорелите съдове са истински кошмар. Те могат да откажат много хора да готвят, само за да си спестят мъчителното безкрайно търкане. А най-лошото е, че то невинаги помага – съдовете остават мръсни и със загорели упорити остатъци.

За щастие има много лесен начин да сложите край на това кошмарно изтощително търкане на загорелите съдове. С помощта на един лесен трик можете да премахнете залепналите остатъци от храна много лесно и без усилия.

Поставете загорелия тиган или тенджера на котлона. Налейте вода. Изчакайте да заври, намалете котлона. Добавете щедро количество препарат за съдове, няколко лъжици сода за хляб и половин чаша оцет.

Разбърквайте, докато сместа бълбука. Постепенно ще усетите колко лесно се отделят загорелите парчета от дъното на съда. Бъркайте така с шпатулата в продължение на поне 15 минути. Свалете от котлона.

Излейте водата. С напоена с препарат за съдове гъба втрийте още малко препарат за съдове и сода за хляб, смесена с малко вода. Всички остатъци ще паднат много лесно, а съдът ще изглежда полиран като нов, пише az-jenata.bg.

Снимка: pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback