Анджелина Джоли: Децата ми бяха грешно диагностицирани заради цвета на кожата си

Актрисата написа есе, в което засегна две от най-важните за нея теми – домашното насилие и расизма

07.07.2023 | 23:04 Редактор: Вяра Димова
Анджелина Джоли: Децата ми бяха грешно диагностицирани заради цвета на кожата си

Анджелина Джоли написа есе, в което засегна две от най-важните за нея теми – домашното насилие и расизма.

Актрисата, която е майка на шест деца от различни раси и с различен цвят на кожата, обърна внимание на неравенството в здравната грижа, базирайки се на личен опит и преживявания. Тя публикува есето си в American Journal of Nursing, където обясни как новите технологии позволяват на лекарите и медицинските работници да забелязват синини, дори върху по-тъмния цвят на кожата.

Джоли заяви, че лично е видяла как едно малко и преносимо устройство насочва директна светлина към засегнатото място и разкрива всичко.

В есето Анджелина зачекна темата и за домашното насилие, което от години твърди, че е изпитвала от Брад Пит по време на вече приключилия им брак. Най-запомнящият се случай, за който актрисата разказва в миналото, е от семейното им прибиране към Лос Анджелис. Тогава актьорите са пътували с частния си самолет от Франция, когато Пит е станал агресивен, като дори е ударил и едно от децата им. До този момент актьорът категорично отрича за случилото се.

Все пак Джоли поддържа своята теза за домашното насилие и казва, че е виждала как децата ѝ са били грешно диагностицирани заради цвета на кожата си. По думите ѝ, сестрите в болницата са казали на 18-годишната ѝ дъщеря Захара, осиновена от Етиопия, да внимава за розови образувания около шевовете след проведена медицинска процедура. Така щяла да разбере дали се подобрява или се инфектира.

"Трябваше да говоря с дъщеря ми, знаейки че ще трябва да гледаме за признаци на инфекция, базирайки се на собствените знания, за да ѝ обясня, че сестрата е имала добри намерения, но не ги е изрекла правилно", пише Джоли.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС