Как да намалим сметки в дома - ето няколко полезни трика

Често си задаваме въпроса "Какво толкова взехме"

05.07.2023 | 23:03 Редактор: Михаела Димитрова
Как да намалим сметки в дома - ето няколко полезни трика

Със сигурност сте изпадали в ситуация, в която с почуда установявате, че месечните ви сметки надхвърлят очакванията ви. Тогава започвате да се питате откъде идва тази сума. Когато говорим за пазаруване, можем да кажем същото – често пъти на излизане от магазина поглеждаме касовия бон, за да видим "Какво толкова взехме?" Именно затова, в следващите редове ще ви предложим няколко лесни трика, с които да намалите сметките в домакинството и да спестите пари.

Записвайте разходите си

В края на месеца, ако се опитате да сметнете похарчената сума за сметки, пазар и услуги вероятно ще изпитате затруднение. Със сигурност няма да успеете да си спомните къде точно е отишъл всеки лев. Затова се опитайте да водите по-детайлни бележки на похарчените суми. Така ще можете да видите черно на бяло къде точно и за какво са отишли парите ви.

Не плащайте за услуги, които не използвате

Инсталирано платено приложение за четене и слушане на книги, карта за фитнеса (която не използвате) – помислете за всички подобни услуги, които реално не използвате или поне не толкова, колкото бихте желали.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay