Американец се простреля в съня си, прокуратурата му повдигна обвинения

62-годишният Марк Дикара нарушил закона за огнестрелните оръжия на щата Илинойс, съобщиха властите

15.06.2023 | 11:03 Редактор: Вяра Димова
Американец се простреля в съня си, прокуратурата му повдигна обвинения

Мъж от Илинойс е изправен пред две обвинения, след като случайно се прострелял в съня си, докато сънувал, че някой е нахлул в дома му.

62-годишният Марк Дикара погрешно е сметнал, че крадец е проникнал в дома му, докато спял през нощта на 10 април. Докато сънувал, че гони престъпник, той грабнал револвера си и произвел изстрел в тъмнината, но се събудил, след като по невнимание се прострелял в крака, съобщава "Дейли мейл".

Дикара е откаран в болница, където полицията установява, че е загубил "значително количество кръв", а по-късно разследващите откриват, че той е използвал револвера без задължителната за щата идентификационна карта на притежателите на огнестрелно оръжие.

Разследването на стрелбата установило, че след като Дикара е изстрелял куршума, той е преминал през крака му, преди да се забие в леглото. След като полицаите открили, че от раната блика кръв, те поставили турникет на крака му и го изпратили за лечение в местна болница.

Никой друг не пострадал и властите бързо установили, че в дома въобще не е имало нахлуване, пише БГНЕС.

Беше заключено, че Дикара е нарушил закона за огнестрелните оръжия на щата Илинойс, тъй като макар преди да е притежавал идентификационна карта, тя е била отнета. Длъжностните лица не са потвърдили причините за отнемането на разрешителното му, нито кога е станало това.

Снимка: pixabay