Искате здрава и бляскава коса? Изпробвайте тези хитрини при разресване

Избягвайте разресването на мокра коса, уязвима е на увреждания

25.05.2023 | 21:50 Редактор: Петя Кръстева
Искате здрава и бляскава коса? Изпробвайте тези хитрини при разресване

Косата понася всякакви агресивни въздействия всеки ден. Мием я, сушим я, разресваме я, а след това правим прически, които допълнително я отслабват и я карат да страда. 

Стягането с ластик, нагряването със сешоар, преса или маша са само част от предизвикателствата, с които косата се сблъсква ежедневно. Това и боядисването могат да направят косата слаба, крехка, накъсана и да я накара да пада бързо.

Ако искате косата ви да не страда от косопад и да бъде лъскава, жизнена и силна, започнете от правилното разресване. Много хора правят грешки с ресането, които увреждат косата. Една от най-сериозните е разресването на мокра коса.  Може да ви се струва удачно да разрешeте косата, докато е мокра и сте нанесли балсам или маска, но това не е така. Избягвайте сресването на мокра коса, защото това я прави още по-слаба, тъй като докато косъмът е влажен, той е по-уязвим на увреждания. 

Предлагаме ви идеи за бързо, лесно и щадящо разресване на косата.

Ябълков оцет 

Ябълковият оцет е чудесно средство за изплакване на косата. Той помага за избистрянето ѝ, лесното разресване и прочистване от наслагвания по косъма, които го правят уязвим. Смесете две супени лъжици оцет с една чаша топла вода. Изплакнете косата след измиване с шампоан. Оставете да постои така 5-6 минути, след това изплакнете с чиста вода. Оцетът действа като балсам, който улеснява разресването след изсушаване. 

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay