Тези неща са задължителни, ако искате стабилна връзка

Откритото общуване е най-важната стъпка в изграждането на трайни отношения

24.05.2023 | 13:20 Редактор: Вяра Димова
Тези неща са задължителни, ако искате стабилна връзка

Вероятно няма човек, който да не иска да създаде стабилна любовна връзка, която по възможност да носи повече щастие и да издържи на тестовете на времето. Перфектните любовни истории има само по филмите. В реалния живот, една връзка изиска определени неща, за да може да покълне като семе и да се развие във времето със стабилни корени, основа и стебла. Кои са тези неща?

Трябва да положите усилия

Полагането на усилия за изграждане на любовната връзката е от решаващо значение. Вероятно сте чували израза, че тя е 50/50. Това донякъде е погрешно схващане. Отношенията са 100/100. Всеки партньор трябва да вложи 100% любов, отдаденост и усилия в общата цел за изграждане на здраво партньорство.

Трябва да общувате открито

Това е може би най-важната стъпка в изграждането на трайна връзка. Комуникацията е ключова, дори и да ви звучи като клише. Ефективното общуване е ключът към това да разберете как се чувства вашият партньор във връзката ви и обратното. Комуникацията е онова нещо, в което всеки оставя своето его на една страна.

Присъствайте в момента 

Как прекарвате времето си, когато сте заедно? Дали сте от онези двойки, които когато са си у дома или пият хубаво кафе навън, обръщат повече внимание на мобилния си телефон и телевизора? Разбира се, че всеки има нужда да погледне телефона си, но ако партньорът ви е до вас, а вие намирате по-вълнуващо да прекарвате време в социалните мрежи, то определено имате проблем. Вие не присъствате в настоящия момент. Това, че физически сте там нищо не значи. Вас ви няма като внимание един към друг, като емоция.

Четете повече в az-jenata.bg.