Предпазете дрехите си от молци и неприятни миризми с няколко лесни трика

Уверете се, че шкафовете ви са чисти

21.05.2023 | 11:49 Редактор: Петя Кръстева
Предпазете дрехите си от молци и неприятни миризми с няколко лесни трика

Въпреки че всички с нетърпение очакваме лятното слънце, сякаш времето е на друго мнение. Това ни кара да отлагаме пренареждането на гардероба, но все пак, рано или късно трябва да се сбогуваме със зимните дрехи. За да успеем да им се радваме по-дълго, трябва да помислим и за правилното им съхранение. В следващите редове ви предлагаме няколко изпитани метода, чрез които ще можете да предпазите любимите си облекла от паразити, неприятни миризми и молци.

Уверете се, че шкафовете ви са чисти

За да се предпазите от малките вредители, преди да поставите дрехите си обратно в гардероба, можете да почистите рафтовете му с кърпа, напоена с лек разтвор от ябълков оцет и вода. Оцетът има силни антибактериални свойства и ще предотврати появата и размножаването на молци, бактерии и неприятни миризми.

Намалете влагата

Прекомерно високите нива на влага могат да доведат до образуването на мухъл, размножаването на прахови акари, появата на молци и др. За да избегнете тези неприятни последствия, уверете се, че в гардероба ви е сухо и обърнете специално внимание на миризмата. За предпочитане е да не го държите плътно прилепнал към стената, тъй като често пъти това може да доведе до образуването на влажни петна. Проветрявайте го често и при нужда, почиствайте с антибактериални препарати и избягвайте да съхранявате стари дрехи и обувки.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay