Какви упражнения да правим, за да избегнем целулита

Тежестите са задължителен елемент в тренировката

11.05.2023 | 23:05 Редактор: Вяра Димова
Какви упражнения да правим, за да избегнем целулита

Въпреки че целулитът от някои се разглежда като козметичен дефект, от други като заболяване, трябва да приемем, че той просто е част от нашите тела. И в това няма нищо лошо. Ако все пак искате да повдигнете малко своето самочувствие и да изглеждате една идея по-добре на плажа, в следващите редове ще ви предложим топ селекция на най-добрите упражнения против целулит. 

Правете тренировки, които подобряват кръвообращението

Недобрата циркулация на кръвта може да има много неприятни последствия за вашето тяло, тъй като в дългосрочен план тя ще намали притока на кислород и нутриенти към артериите. Ако е засегната долната част на тялото, много вероятно е да изпитвате болки в краката и по-специално в прасците. 

Тренирайте с тежести

Това е много хитър начин по който всъщност можете да намалите не само видимостта, но и наличието на целулит. Не пренебрегвайте силовите тренировки и упражненията с тежести – с тяхна помощ ще се увеличи мускулната ви маса и ще се намалят обиколките на тялото ви, като го направят по-стегнато и оформено. Някои от най-добрите упражнения, които можете да го постигнете са:

Глутеус мост

Изпълнете го като легнете по гръб и поставите краката, свити в коленете на ширината на раменете. Нека ръцете ви са отстрани, с длани към пода. Повдигнете бедрата си, като ангажирате глутеуса и стегнете корема. Внимавайте да не извивате гърба си, докато правите упражнението. Торсът ви трябва да е в права линия от рамото до коляното. 

Хип тръст

Започнете като седнете на пода, коленете са свити, а стъпалата са разположени на ширина малко по-голяма от тази на бедрата. Горната част на гърба е опряна в пейка. Стегнете глутеусните мускули и повдигнете таза, докато бедрата са в една линия с раменете и коленете. Дръжте коремните мускули стегнати. Задръжте за няколко секунди и върнете в изходно положение.

Кръстосан напад назад

Застанете с крака, разположени на ширината на раменете. Поставете тежестта на тялото си върху десния си крак, отстъпете назад с левия си крак, сякаш правите реверанс, докато коляното допре пода. Гръдният кош е изправен. Изпълнете последователно с единия и с другия крак.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay