Отървете се от токсичните хора в живота си с няколко стъпки

Избягвайте да ги подкрепяте или да си създавате конфликти в ситуация

30.04.2023 | 22:35 Редактор: Петя Кръстева
Отървете се от токсичните хора в живота си с няколко стъпки

Човек е създаден, за да живее в групи, да взаимодейства с други хора. Въпреки това, винаги ще се различаваме по нещо от хората край нас, дори и от най-близките ни. Най-голяма разлика и пропаст помежду ни ще има с токсичните хора. Те са навсякъде. Те са съседа, роднина, любовник, приятел, колега, познат. Няма проблем, с който да не можем да се справим, стига да искаме. Дали с токсичните хора бихме могли? Ето няколко подходящи начина:

его

  • Избягвайте да ги подкрепяте или да си създавате конфликти в ситуация, в която те играят ролята на жертва, обсъждат пред вас други хора, опитват се да ви вмъкнат в интрига от безобиден разговор.
  • Не се увличайте. Справянето с нечие токсично поведение може да бъде изтощително. Не влизайте в спорове и не търсете начин да си го върнете на този човек.
  • Обърнете внимание на това как ви карат да се чувствате. Помислете дали срещата ви с тези хора, или определена личност, ви влияе трайно зле.
  • Винаги поставяйте себе си на първо място. Не забравяйте, че токсичните хора са и добри манипулатори, егоисти и изискват другите да се съобразяват с тях.
  • Научете се да казвате "не" и си тръгнете. Дори това да е ваш приятел, роднина, познат. Токсичните хора винаги трябва да бъдат отдалечавани.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay