Кокосовото масло не е подходящо за тази част от кожата ни

Може да причини запушване на порите и да създаде условия за акне

25.04.2023 | 16:26 Редактор: Тодор Петров
Кокосовото масло не е подходящо за тази част от кожата ни

Кокосовото масло се употребява и като заместител на редица козметични продукти в грижата за кожата. Кокосовото масло има много мощни хидратиращи и подхранващи свойства, които правят кожата мека, гладка, добре подхранена и овлажнена.

Кокосовото масло обаче не е добре да се прилага върху лицето. Има някои причини за това. Колкото и изкушаващо да е да го използвате вместо любимия си скъп хидратиращ крем, не го прилагайте върху лицето си, защото това може да има някои негативни последици.

Нанасянето на кокосово масло върху кожата на лицето не се препоръчва, защото това може да причини запушване на порите и да създаде условия за акне.

Кокосовото масло съдържа силно комедоногенни масла, които са особено опасни за кожа, склонна към повишена секреция на себум, пъпки, комедони и акне.

Според дерматолога Пол Дий, цитиран от healthdigest.com, кокосовото масло прониква на голяма дълбочина и въздейства върху порите на кожата, като ги запушва и блокира естественото им прочистване.

Кокосовото масло не е подходящо и за чувствителна кожа. То не осигурява така необходимите хранителни вещества за кожата, както го правят масла от други източници – шипка, чаено дърво, роза, градински чай.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay