Обвиниха Филип Киркоров в ЛГТБ пропаганда

Певецът преметнал крака си интимно през хорист и го прегърнал

25.04.2023 | 08:53 Редактор: Искра Ангелова
Обвиниха  Филип Киркоров в ЛГТБ пропаганда

Руската главна прокуратура и Роскомнадзор са помолени да разследват певеца Филип Киркоров за нарушения на законодателството, забраняващо ЛГБТ пропагандата по време на неотдавнашен концерт в Санкт Петербург, разказва пред тези органи адвокатът Максим Суров.

Киркоров преметнал крака си интимно през хорист и го прегърнал. В разговор с руското издание "Комерсант" Суров посочи, че ако бъде признат за виновен в подобни неподходящи публични действия, артиста го очакват 14 денонощия административен арест. Представителите на Филип Киркоров обаче са уверени, че дело няма да има, предава БГНЕС.

Вниманието на московския адвокат Максим Суров е привлечено от изпълнението на певеца Филип Киркоров на 17 април в концертната зала "Октябърский" в Санкт Петербург. Суров заяви пред "Комерсант", че не е присъствал на концерта, но е видял кадри от изпълнението в интернет. Вследствие на това Максим Суров се обръща към Главната прокуратура и Роскомнадзор с молба за проверка на действията на Киркоров по реда на чл. 6.21 от Административния кодекс (пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения сред непълнолетни).

Припомняме ви, че този закон забранява разпространението на материали, които "пропагандират нетрадиционни сексуални отношения или предпочитания" в реклами, книги, филми и медии. Тя е по-често наричана закон, "забраняващ пропагандата на ЛГБТ".

"Той е звезда и идол на много хора", обосновава позицията си Суров. И децата го гледат, не само възрастните. Не мисля, че всички на концерта са били пълнолетни - там имаше и семейства, които бяха дошли с децата си", допълва адвокатът.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Z
преди 11 месеца