Граничещо с лудост: Испанка прекара 500 дни в пещера, за да изпита психиката си (+ВИДЕО)

50-годишната жена излязла на повърхността във видимо добро здраве, носейки слънчеви очила

14.04.2023 | 21:46 Редактор: Вяра Димова

Испанска алпинистка излезе на земята след като прекара 500 дни в пещера. Беатрис Фламини е живяла сама в пещерата в провинция Гранада, дълбока 70 метра, без контакт с външния свят или каквато и да е връзка във времето, предаде испанската телевизия TVE.

50-годишната испанка, която е влязла под земята на 48 г., е излязла на повърхността днес около 9 ч., посрещната с аплодисменти от десетки приятели и от екипа, който я подкрепяше през тези 500 дни изолация. 

Фламини е влязла под земята на 20 ноември 2021 г. с решимостта да тества физическата и психическата си сила, а днес е определила преживяването като "отлично" и "ненадминато", пише "24 часа".

С помощта на членовете на Grupo de Actividades Espeleologicas de Motril, крайбрежния град Гранада, където се намира пещерата, Фламини се появила във видимо добро здраве, носейки слънчеви очила, за да предпази очите си, както и с широка усмивка от подземното убежище.  

В ранните зори двама спелеолози и психолог слезли в пещерата, за да осигурят и придружат излизането на спортистката, което продължило около 40 минути.

Кадри: Twitter