Графа подготвя мащабен концерт, дарява част от парите на Фондация "Димитър Бербатов"

Събитието ще се проведе на 30 септември на Националния стадион "Васил Левски"

07.04.2023 | 19:23 Редактор: Михаела Димитрова

Владимир Ампов - Графа подготвя най-мащабния си концерт. Той ще се проведе на 30 септември на Националния стадион "Васил Левски". Събитието е в партньорство с фондация "Димитър Бербатов", като част от приходите ще са в подкрепа на талантливите деца на организацията.

Още като тийнейджър Владимир Ампов знае коя е най-голямата му мечта и смело тръгва по пътя към сбъдването ѝ.

"Няма да забравя, когато бях на 16, Дони и Момчил направиха концерт в НДК и аз си казах: "Дали ще мога и аз някога". 11-12 години по-късно предприех първия си самостоятелен концерт в "Зала 1". Тогава бях на 28, след това последваха други концерти в още зали. Всъщност сега правя най-смелата си крачка", споделя изпълнителят.

От десетилетия той създава емблематични хитове, с които изпраща послания чрез музиката - песни, които слушаме когато обичаме, мечтаем и се забавляваме.

Само преди две седмици Графа представи "Вековна гора" в колаборация с Мистерията на българските гласове, като заяви, че "България е неговият дом, свят, сила и място, на което сбъдва мечти".

Изпълнителят е благодарен на всички, които са били до него и са му помагали. Той вярва, че добрите хора се събират, като сега решава да подаде ръка на талантливите деца от фондация "Димитър Бербатов". 

"Когато вървим и правим добро, подкрепя таланта, в същото време, когато има толкова талантливи хора, които правят нещата със стил, нормално е да обединим сили, за да допринесем още повече към развитието на българските деца", каза футболистът Димитър Бербатов.

5 лева от всеки продаден билет за концерта на 30 септември ще подпомогне дейността на фондацията, която днес отбеляза 15 години от създаването си. 

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.