България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Радост за рок феновете - група "Торнадо" представя дебютния си албум

На бял свят излиза и новия прочит на обичаната песен на ФСБ "Не така"

06.04.2023 | 10:02 Редактор: Искра Ангелова

Рок групата "Торнадо" представя нов прочит на обичаната песен на ФСБ "Не така", а на 8 април представя и дебютния си албум.

"Това е нещо, което трябва да се случи от доста време насам. Но все пак не е било самоцел да направим албум. Винаги сме го карали на сингли - изкарваме сингъл, заснемаме видео, след това нов сингъл. И така вече се насъбраха доста песни и искаме да подарим нещо на нашите фенове", каза китаристът от група "Торнадо" - Божидар Петров, в студиото на "България сутрин".

В албума са включени 11 песни.

"Има и 3 парчета, които са на английски език. Първоначално правехме песни на български, като мислехме, че така е по-добре за българската публика, но и на английски ни се получава доста добре", поясни пред Bulgaria ON AIR колегата му - басистът Георги Георгиев.

А възраждането на песента "Не така" е свързано с история отпреди няколко години. "Нашият вокалист участваше в музикално предаване, на един от кръговете трябваше да изпее българска песен. Той изпя "Не така" - толкова добре му се получи, че тогава се възроди идеята да я направим в "торнадо вариант", добави Петров.

Те не изключват в следващите си проекти да направят някой кавър.

"Но все пак искаме да си следваме нашия фундамент - да издаваме авторски неща. Песента "Свободен" от албума съвпадна с концерт, с който се събираха пари за заснемането на филм за Васил Левски и така стана много добра симбиоза", обясни китаристът.

Според Божидар Петров рокът е жив, но все по-малко се показва медийно. На промоцията на албума зад всяка една от песните групата е направила визуализация.

Гледайте целия разговор във видеото.