Пазарът на имоти в Русе и Велико Търново – представен в бизнес форумите на Imoti.net на 4 и 5 април

Срещите ще се проведат в Гранд Хотел Рига и хотел Премиер от 14:00 часа

30.03.2023 | 14:54
Пазарът на имоти в Русе и Велико Търново – представен в бизнес форумите на Imoti.net на 4 и 5 април

Следващите бизнес срещи, от поредицата форуми на Imoti.net, част от Investor Media Group, на тема „Предизвикателствата пред пазара на имоти – политически, икономически, технологични“ ще продължат в Русе на 4 април от 14:00 часа в Гранд Хотел Рига и непосредствено на следващия ден във Велико Търново на 5 април от 14:00 часа в хотел Премиер. Бизнес форумите ще продължат да разглеждат най-актуалните теми от имотния бизнес в присъствието на експерти от бранша.

Като модератор на събитието Снежана Стойчева, управител на imoti.net, ще открие срещата в Русе, а след това  Надежда Няголова от ЕРА Имоти Надежда ще представи какво е състоянието на пазара на жилищни имоти в града и региона.

Силвия Тороманова – управител на Сиана недвижими имоти Русе, ще разкрие пред аудиторията какво е новото строителство и как то се отразява при селските имоти. Своето експертно мнение ще даде и д-р Николай Лазаров, част от екипа на Пощенска банка, който ще постави под въпрос какви предизвикателства крие жилищното кредитиране и какви възможности предлага в същото време.

В бизнес форума на Imoti.net, статистика за състоянието и тенденциите на пазара на недвижими имоти ще направи д-р Свилен Колев – заместник-председател на Националния статистически институт.

Финалната дискусия ще засегне актуалните теми за бизнеса в имотния бранш и ще предложи на присъстващите ценни съвети при покупка и продажба на имот. Специалистите, който ще се включат в разговора са: Д-р Николай Лазаров – Пощенска банка, д-р Свилен Колев – НСИ, Надежда Няголова - ЕРА Имоти Надежда и Силвия Тороманова - Сиана недвижими имоти.

На следващия ден, в началото на бизнес срещата на 5 април от 14:00 часа във Велико Търново, Хотел Премиер, бизнес форумът ще започне с анализ на пазара в града, направен от д-р Мирослав Владимиров част от ЕРА недвижими имоти.

Бизнес срещата ще продължи с оценка на новото строителство и селските имоти, с която Ивайло Славов от Примо+ недвижими имоти ще запознае аудиторията. Д-р Николай Лазаров от Пощенска банка ще разкрие актуалните предизвикателства и възможности пред жилищното кредитиране за 2023 година.

Поглед на статистиката за състоянието и тенденциите на пазара на имоти ще направи д-р Свилен Колев - заместник-председател на Националния статистически институт, с което ще приключи първи панел.

Експертите д-р Николай Лазаров – Пощенска банка, д-р Свилен Колев – НСИ, д-р Мирослав Владимиров – ЕРА недвижими имоти и Ивайло Славов от Примо+ недвижими имоти ще сложат финал на събитието с бизнес дискусия, която отново ще цели информирането на бизнеса и аудиторията във Велико Търново и ще даде възможност на присъстващите да зададат въпросите, които ги вълнуват за имотния пазар в региона.

За първа година осмите Годишни награди на Imoti.net, са в подкрепа на фондацията  „Очи на четири лапи“, в която кучета се обучават за асистенти и водачи. В края на бизнес форумите присъстващите ще могат да разберат повече за каузата, както и ще имат възможността да се включат в инициативата, при интерес от тяхна страна.

Следващата дестинация на бизнес форумите на Imoti.net е София на 23 ноември в Интер Експо Център с начало 14:00 часа. Пълната програма с датите и участниците в експертните срещи ще откриете ТУК.

Бизнес дискусиите се осъществяват в унисон с цялостната мисия на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Те са част от програмата на „Годишните награди на Imoti.net“, които през 2023г. ще се проведат за осма поредна година и ще отличат най-добрите в сектора на недвижимите имоти за изминалата 2022 година.

Генерален партньор на „Годишни награди на Imoti.net“ е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.

Институционални партньори са Български Съвет за Устойчиво Развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Международна федерация за недвижими имоти „FIABCI“ и Областно представителство на Камарата на строителите в България - София.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медиа Груп, вeстник „Строител“ и Stolica.bg