Вижте кой е "тихият причинител" на бръчките и как да се отървете от него

Кожата на лицето търпи натиск, напрежение, търкане, което ѝ се отразява негативно

28.03.2023 | 22:07 Редактор: Петя Кръстева
Вижте кой е

Сутрин се събуждаме и едно от първите неща, които бързаме да направим, е да се погледнем в огледалото. Очакваме кожата на лицето сутрин да е свежа особено ако сме спали достатъчно дълго, но невинаги гледката в огледалото ни очарова. Защо? Защото поради позата ни на спане, плата на чаршафите и калъфките на възглавницата, както и по други причини - кожата на лицето търпи натиск, напрежение, търкане, което ѝ се отразява негативно. Понякога по нея остават толкова дълбоки линии, че е необходимо да изчакаме повече от 10 минути, за да изчезнат напълно. Ако това се случва рядко, не би било проблем, но ако редовно наблюдавате подобни линии и вдлъбнатини по кожата, добре е да вземете мерки.

Възглавница

Опитайте да спите с повдигната глава на възглавницата, без да заравяте лице в нея и без да го докосвате с ръцете си или да слагате ръцете под възглавницата.

Сменете позицията за сън

Ако спите странично и ви е трудно да започнете да спите по гръб, сложете си допълнителна възглавница и стратегически позиционирайте главата така, че долната част на лицето да не я опира. Така ще предотвратите натиска и търкането на кожата в плата.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay