Лятото наближава: Кои са топ 3 упражнения за стегнато тяло?

Все по-често мислим за фигурата си

26.03.2023 | 20:30 Редактор: Михаела Димитрова
Лятото наближава: Кои са топ 3 упражнения за стегнато тяло?

Лятото наближава и все по-често ще мислим за фигурата си и за начина, по който ще изглеждаме на плажа. Ако визуализацията на този образ не ви допада, време е да започнете да работите по-усърдно върху себе си. Стегнатото тяло е мечта за всяка жена, но тази мечта се осъществява с редовни упражнения. В следващите редове обобщаваме нашите любими 3 упражнения за цялостно стягане на тялото. За някои от тях ще ви трябват топка или гирички, но всичките са възможни за практикуване в домашни условия.

Български клек

Това световноизвестно упражнение, в което се кълнат много фитнес специалисти, вероятно идва от нашите географски ширини (ако се съди по името му)! Изпълнява се по следния начин – застанете с гръб към лежанка (стол, ако сте вкъщи) и поставете единия си крак отгоре (опирайки се с предната част на пръстите на краката). Опитайте се да клекнете, като коляното ви почти опре в пода. След това заемете изходна позиция (застанете отново изправени). Повторете по 12 пъти с всеки крак, 3 серии – изпълнявайте 3 пъти седмично. Това упражнение ще активира мускулите на предната и задната част на бедрата, както и големите седалищни мускули, като по този начин то ще ви помогне за намаляването на целулита.

Планк

Упражнението планк напряга абсолютно всички групи мускули. Полезно е за гърба, седалището, гърдите, бедрата, ръцете. Достатъчно е да издържите в това положение на тялото 30 секунди. Не се напрягайте излишно, за да не затрудните имунната си система. Фитнес инструктори съветват да не се претоварваме във време на здравна криза, защото това представлява допълнителен стрес за организма, с който имунната система трябва да се бори.

Напади

Застанете в изправен стоеж с крака на ширината на раменете. Вземете по един дъмбел във всяка ръка. Пристъпете напред с единия крак и го поставете на земята. Колената на двата крака се свиват, образувайки ъгъл от 90 градуса. Гърбът е максимално изправен, ръцете са покрай тялото. Натискате с крака, който е изнесен напред и се връщате в изходна позиция. Направете за всеки крак по 10-12 повторения.

Повече по темата прочетете на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay