95-ите награди "Оскар" остават в историята с няколко любопитни факта

"Нощта на Оскарите" остава второто най-гледано шоу след "Супербоул"

14.03.2023 | 15:33 Редактор: Тодор Петров
95-ите награди

Церемонията за 95-ите награди "Оскар" е била гледана в неделя вечерта по телевизия ABC от около 18,7 милиона души, предадоха световните агенции. Това е с 12 процента повече от 2022 г., но по- малко в сравнение с предишни години. 

Американската филмова академия изглежда се съобрази с критиките и този път отличи филми с по-широка популярност. Пример са номинираните два блокбъстъра за милиарди долари: "Топ Гън: Маверик" и "Аватар: Природата на водата". 

"Нощта на Оскарите" остава второто най-гледано шоу след "Супербоул". В програмата блестяха с изпълненията си поп звезди като Риана и Лейди Гага. В интернет шоуто е постигнало 27,4 млн. реакции в социалните мрежи, а в Twitter се е изкачило в един момент и до номер едно.

И още от това, което остана скрито от официалната церемония. Лейди Гага се втурна да помага на фотограф, който падна по време на дефилето преди  церемонията. На клип, разпространен в социалните мрежи, се вижда американската певица да дефилира, когато фотографът зад нея пада, а тя се обръща, за да му подаде ръка. Някои от потребителите дори описаха постъпката ѝ като героична.

Снимка: БГНЕС