Спрете да правите тези грешки в кухнята! Може да навредите на здравето си

Под мивката се събира повече влага, която може да създаде условия за мухъл и плесен

07.03.2023 | 21:26 Редактор: Петя Кръстева
Спрете да правите тези грешки в кухнята! Може да навредите на здравето си

Шкафът под кухненската мивка е мястото, в което държим много пособия. Някои от тях обаче нямат никакво място там, колкото и нелогично да изглежда това. Под мивката се събира повече влага, която може да създаде условия за мухъл и плесен. Влажната среда може да навреди на някои пособия, които традиционно държим под мивката.

Препарати

Препаратите са пособията, които всеки държи под мивката за бърз достъп. Това обаче не е никак добра идея, защото влагата може да ги развали, най-вече ако са отворени. Агресивните химикали също не трябва да се държат под мивката. При нарушаване на опаковката им те могат да причинят сериозни увреждания на здравето, както и на мебелите. Освен това, шкафът под мивката в някои кухни се намира в близост до печката, което предполага нагряване и високи температури, което също предполага известна опасност за тези химикали. Мястото им е на тъмно, сухо и проветриво място.

Хранителни продукти

Не е добра идея да държите хранителни продукти под мивката, защото могат да се развалят. Там условията са влажни и крият риск от мухлясване. Ако сте свикнали да държите картофи, лук, други кореноплодни или зърнени продукти, не е добра идея да го правите, защото влагата може да ги накара да покълнат или да мухлясат.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay