Спестете време и енергия, използвайки тези трикове за почистване у дома

Ако от канализацията ви се носи неприятна миризма, излейте в канала бутилка вода за уста

27.02.2023 | 10:17 Редактор: Петя Кръстева
Спестете време и енергия, използвайки тези трикове за почистване у дома

Почистването на всичко вкъщи е досадна задача, която отнема време и усилия. Неслучайно е неприятен ангажимент за повечето хора. Но не и ако знаете някои страхотни трикове, които ще ви спестят време и енергия. 

Премахнете драскотини от паркета с тенис топка

Този трик е прекрасно решение за надрасканите паркети или ламинати, защото не изисква никакви препарати. Топката за тенис действа като гумичка за изтриване на драскотини по такива повърхности. Просто я втрийте в засегнатото място. Помага и при надраскани плочки.

Премахване на лоша миризма от канала с вода за уста

Ако от канализацията ви се носи неприятна миризма, просто излейте в канала една бутилка вода за уста. Тя съдържа антибактериални вещества и ароматизатори, които се борят с лошите миризми и неутрализират влиянието им. Изчакайте 20 минути да подейства преди да пуснете отново водата.

Премахване на петна с крем за бръснене

Ако имате упорити петна по килима или по дрехите си, кремът или пяната за бръснене могат да ви спестят много главоболия и усилия. Втрийте малко от него в засегнатото място и разтрийте. Оставете да подейства 30 минути, след това изперете. Ако петното не излезе от първия път, повторете процедурата.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay