Виенското колело в Сиатъл ще грейне в цветовете на българския флаг

Планирано е да бъде поставен паметник на кирилицата в Лос Анджелис

02.03.2023 | 08:33 Редактор: Петя Кръстева
Виенското колело в Сиатъл ще грейне в цветовете на българския флаг

Виенското колело в Сиатъл ще грейне в цветовете на българския трибагреник. Това ще се случи на 3 март от 17 до 21 часа американско време. Поводът е Националният празник на страната ни, а идеята се реализира със съдействието на почетния консул на България във Вашингтон Елка Русков.

Емблематичната за града забележителност, открита през юни 2012 г., е наемана като декор за редица представления, тъй като разполага с впечатляваща светлинна инсталация. Именно от нея ще се очаква да сбъдне мечтата на българската общност в града и околностите му – българският трибагреник да бъде акцент.

"Като българка уважавам този ден, защото съм израснала с уважение към българските празници. Докато 3 март е национален празник, аз ще използвам този ден за размисъл и почит към случилото се на тази дата", подчерта консулът. 

Почетният ни консул във Вашингтон активно съдейства за не една кауза на наши сънародници, които с право нарича съвременни будители. Една от тях е свързана с поставянето на паметник на кирилицата в Лос Анджелис.

"В момента водим преговори с леярната в София за изработване на голяма част от паметника в нашата родина. Събираме все още и средства за целта, както и уточняваме в коя част от град Лос Анджелис ще бъде поставен паметникът", поясни Русков, цитирана от БНР.

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Благодарности за указаната чест. Сигнализирай за неуместен коментар