С този плод ще забавите стареенето на кожата

Малините имат високо съдържание на витамини А и Е, които са антиоксиданти

08.02.2023 | 23:01 Редактор: Вяра Димова
С този плод ще забавите стареенето на кожата

Малините са едни от най-полезните плодове за здравето и красотата на нашата кожа. Маслото от малинови семки пък е онази вълшебна съставка, която се грижи за нашата кожа по много и различни начини отвън навътре.

Маслото от малинови семки често влиза в състава на козметични продукти в грижа за лицето, тялото. Предлага се и като отделен продукт. Известно е с това, че има овлажняващи, противовъзпалителни и антиоксидантни ползи за кожата. Също така намалява стареенето на кожата, като подобрява нейните еластичност, гъвкавост, прави я мека, изглажда бръчките, фините линии.

Причината много козметични брандове да го използват в своите продукти се дължи на хидратиращите, антиоксидантни и образуващи липидна бариера характеристики на това уникално масло. 

Има много високо съдържание на витамини А и Е, които са антиоксиданти. Антиоксидантите в грижата за кожата са важни за предотвратяване на оксидативно увреждане, което може да доведе до преждевременно стареене на кожата, а и в редки случаи рак на кожата.

Съдържа високи нива на фитостероли, които могат да помогнат за намаляване на дехидратацията на кожата, като по този начин спомагат за поддържане на кожата овлажнена. Фитостеролите също помагат за възстановяване на кожата, увредена от фактори на околната среда, в това число и от слънцето.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay


1
1 rate up comment rate down comment 0
Биби
преди 1 година
Всичко е толкова скъпо, че колкото и да са полезни малините , как ще си ги позволиш, а и ги няма навсякъде. И още нещо, за да ти станат полезни трябва да ги ядеш почти постоянно, което е невъзможно. Сигнализирай за неуместен коментар