Зелени и по-здравословни: Защо кокошки в Български извор снасят екзотични яйца

На вкус били същите като обикновените, казва собственичката

06.02.2023 | 13:49 Редактор: Вяра Димова

Кокошки в ловешко село снасят зелени яйца. Новината бързо обиколи цялата община. На вкус били същите като обикновените. Странните кокошки се появили случайно в дома на Невена Дойчинова от Български извор. Предполага, че са от екзотичната порода Араукана.

"Не мога да кажа породата, приятел ми дадe яйцата", каза Невена.

Кокошките не са трудни за отглеждане и не изискват специална храна. Живеят заедно с останалите в един кокошарник. "Запарвам хляб, жито, царевица и пасат в градината - като всяка една нормална кокошка", сподели още Невена.

В света са известни само няколко породи кокошки, които снасят цветни яйца. Повечето са от Южна Америка. Новината за появата на странните пернати в двора на Невена бързо се разнася из целия район.

"Малко съм притеснена. Не съм изпадала в такова положение на заинтересованост от медиите", коментира собственичката на кокошките.

Невена казва, че зелените яйца имат по-нисък холестерол и са по-полезни. На вкус са същите като обикновените. И подчертава, че яйцата не се продават, но се подаряват.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.


2
1 rate up comment rate down comment 0
Детелина
преди 1 година
И моята майка има такива кокошки, които снасят същите яйца! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
цгхм
преди 1 година
....и как собственичката разбра, че "зелените" и яйца са с по-нисък холестерол?!?! Лаборатория ли има в кокошарника??? Сигнализирай за неуместен коментар