Как да постигнем едновременно стегната и еластична кожа

Не забравяйте да прилагате продукти с висок защитен фактор

25.01.2023 | 23:30 Редактор: Петя Кръстева
Как да постигнем едновременно стегната и еластична кожа

Стегната, млада и същевременно мека и еластична кожа – мечтаете за нея, нали? Може да звучи непостижимо, но не е. Здравата и жизнена кожа може да е едновременно опъната и еластична. За целта са нужни много компоненти, които идват както от храната, така и от продуктите, които използвате. Важно е да знаете на кои от тях да наблегнете, за да направите кожата неотразима.

Сред най-важните вещества за мека, опъната, стегната и млада кожа са протеините, мазнините и антиоксидантите. Протеините изграждат всяка кожна клетка, като намаляват бръчките и спомагат за по-младия вид на кожата. 

Използвайте слънцезащитни продукти и много антиоксиданти

Един от най-важните начини да запазите кожата млада и стегната за по-дълго е да я защитавате от слънцето. Това важи не само през лятото, но и в студените месеци. Слънчевите лъчи увреждат и състаряват кожата целогодишно, затова е от значение да използвате защита срещу ултравиолетовите лъчи. Слънцезащитният фактор е от първостепенно значение в рутината за кожата и поддържането ѝ млада и здрава. Не забравяйте да прилагате продукти с висок защитен фактор, който да предпазва кожата от слънцето.

Подхранвайте отвътре навън

Една от най-често срещаните грешки в грижата за кожата е наблягането само на продуктите за външно прилагане. Ако забравяте да се храните здравословно и пълноценно, това ще се отрази на кожата ви. За жизненото ѝ състояние и млад вид са необходими преди всичко хранителни вещества, които да я подхранват отвътре.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay