Подаръци за Коледа: Кейт Мидълтън, принц Уилям и Камила с нови титли от крал Чарлз III

Първи празник без кралица Елизабет II

23.12.2022 | 18:06 Редактор: Искра Ангелова
Подаръци за Коледа: Кейт Мидълтън, принц Уилям и Камила с нови титли от крал Чарлз III

Крал Чарлз подрани с подаръците за Коледа към принц Уилям, Кейт Мидълтън и Камила Паркър. Монархът на Великобритания раздаде нови титли на тримата си най-близки членове от семейството, започвайки коледните празници малко по-рано.

Така Кейт Мидълтън вече е новият почетен полковник на ирландската гвардия. Новата ѝ роля е подходяща за принцеса на Уелс, която почита този гвардейски полк през повечето празници на Деня на свети Патрик, откакто влезе в кралското семейство през 2011 година. На ежегодния парад Кейт обикновено носи зелен ансамбъл, за да поздрави войниците. Зеленото е официалният цвят на Деня на свети Патрик, тъй като светецът използва трилистна детелина в проповедите си, за да обясни триединството на Отец, Син и Свети дух.

40-годишната принцеса Кейт всъщност поема ролята от доста близък неин човек - съпругът ѝ принц Уилям. Кралица Елизабет връчи титлата на внука си през 2011 година, само два месеца преди сватбата му с Мидълтън. По време на церемонията младоженецът носеше червената офицерска униформа на ирландската гвардия.

Самият принц Уилям също има нова кралска роля. Крал Чарлз обяви сина си за полковник от уелската гвардия, което отговаря на новата му титла като принц на Уелс. В реч, произнесена само един ден след смъртта на кралица Елизабет II, крал Чарлз връчи на Уилям своята роля като принц на Уелс. Тя се предава по наследство, след като монархът, който я притежава, стане крал. Така автоматично Кейт се превърна в принцеса на Уелс - титла, която преди това принадлежеше на принцеса Даяна.

Кралицата консорт Камила също може да се похвали с нова роля. Тя официално е полковник от гренадирската гвардия - чест, която бе отнета от принц Андрю от покойната му майка. Причината за изземането на титлата бяха редицата скандали, в които кралската особа се забърка, обвиненията в сексуално насилие и връзката му с Джефри Епстийн, който беше обвинен в трафик на хора.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС / Архив